Skip to main content

Psychologische begeleiding

Psychologische begeleiding is een overkoepelende naam voor alles waar je je zorgen over kan maken in je persoonlijke leven, of dit nu gaat over jezelf, relaties, je gezin of je werk..

Psychologische begeleiding en therapie zijn lang een taboe geweest, maar steeds meer en meer mensen doen beroep op een psycholoog voor kleine of grote zorgen, soms wat langer maar soms ook heel kort.

Onze beide psychologen staan graag klaar om hier met jou op pad te gaan. Voor iedereen wordt een individueel traject op maat aangeboden, steeds in samenspraak.

Je kan bij ons terecht voor kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen. Hieronder wordt beknopt opgelijst van de hulpvragen waarvoor je bij ons terecht kan, maar dit is niet beperkt tot deze thema’s.

Daarnaast bieden we intelligentie-, aandachts- en belevingsonderzoek aan.

Begeleiding voor kinderen (0-6 jaar)

Je kan bij ons terecht voor een grote waaier aan hulpvragen: van heftige emoties (boosheid, angsten, verdriet,…) tot eetmoeilijkheden, gedrag waar je je zorgen over maakt, rouw, sociale vaardigheden, faalangst en zelfbeeld. Ook als ouder met een hulpvraag kan je bij ons terecht.

Begeleiding voor jongeren (7-18 jaar)

Zowel als ouder en als jongere kan je met ons contact opnemen voor volgende hulpvragen: emotieregulatie (boosheid, angsten, verdriet, depressieve gevoelens…) , rouw, eetmoeilijkheden- en stoornissen, sociale vaardigheden, vragen over gender, zelfbeeld en piekeren.

Diagnostiek

  • Intelligentieonderzoek, zowel verbaal als non-verbaal, voor kinderen en jongeren
  • Aandachtsonderzoek
  • Belevingsonderzoek

Ulrike Verhulst

Klinisch psychologe / psychotherapeut i.o.

Hallo, ik ben Ulrike, klinisch kinder- en jongerenpsychologe en psychotherapeut in opleiding bij UAntwerpen. Ik werk vanuit een visie waarbij ik vooral wil luisteren naar jullie verhaal en zorgen. Ik probeer jullie eerst goed te leren kennen en vanuit deze kennis voor iedereen volledig op maat te werken.

Ik heb een bijzondere interesse in eetstoornissen, emotieregulatie en speltherapie, maar bied een brede waaier aan hulp aan bij kinderen, jongeren en gezinnen.

Sinds juli 2022 werk ik een deeltje binnen de conventie van psychologen. Hierdoor kan je aan een lager tarief bij mij terecht. Jammer genoeg is het niet mogelijk om iedereen hierbinnen op te nemen, informeer hiernaar indien gewenst.

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 0492 44 25 92

Wie kan bij mij terecht?

Alle hulpvragen rond kinderen, jongeren en gezinnen

Diagnostiek

  • IQ-onderzoek en executieve functies (terugbetaling logopedie € 175, uitgebreid verslag € 275)
  • Aandachtsonderzoek: tussen de € 120 à € 275 euro (afhankelijk van duur)
  • Belevingsonderzoek: € 75 euro per sessie (afhankelijk van duur)
  • Andere vragen zijn mogelijk in overleg

Begeleidingssessie: € 75

Begeleiding binnen de conventie is voor iedereen jonger dan 23 jaar gratis, beperkt tot maximaal 20 sessies